Már beaszfaltozták a gödröt

Mai (2018.08.10.) újságunkban jelent meg nyomtatásban a városi piac utcájában lakó olvasónk felvetelése, aki annak kapcsán írt lapunknak, hogy egy hónapja vízszivárgás miatt felbontották a piaccsarnok melletti utat teljes szélességében.

– Azóta kétszer feltöltötték murvával, amit az autók kijártak. Több, mint egy hete tettek bele „betont”, s itt hagyták. Nagyon sok autós nem vesz róla tudomást, vagy későn észleli a kirakatott táblát, amit természetesen mi lakók kérvényeztük. Azért kérem az újság segítségét, hogy ne történjen baleset. Ugyanis akkora a gödör, hogy bármikor baj lehet belőle. Arra nem kaptunk választ, hogy mikor fog elkészülni, számunkra úgy tűnik, igazából nincs gazdája ennek a projektnek – fogalmazott olvasónk.

Lapzártánk előtt megnéztük az említett útszakaszt. Valóban ott a felbontott csík, bár a menetirány szerinti bal oldalon már leaszfaltoztak egy méternyi felületet. Az autók úgy haladnak át rajta, hogy a bal oldali kerekekkel a sima részre hajtanak, a jobb oldali kerekek viszont sebesség függvényében, jó nagyot huppannak. Hosszú távon valóban nem ideális állapot.

Örömteli hírt, hogy amíg újságunk a nyomdán készült, az egy hónapja fennálló probléma is megoldódott, ugyanis a szakemberek végre aszfalttal borították a felbontott szakaszt.