Május elseje Varga Miklóssal, szombaton Haláp-hegyi borút

Az Európai Unióhoz történő csatlakozás 15. évfordulójára szervezett hagyományos zászlós felvonulást idén Varga Miklós fellépésével, szóló előadásával tették emlékezetessé Zalahalápon. Néhány napra rá, május negyedikén szombaton a sorrendben 13. Haláp-hegyi borút és társrendezvénye, a “Zalahalápi Kézimunkák kiállítás” jelentett élménydús programot a település lakói és vendégei számára.

A helyi ovisok táncos műsora mindig nagy siker május elsején

Az elmúlt 15 év során első alkalommal Varga Miklós énekes személyes közreműködésével, az Európa című dalára vonultathatták fel az európai nemzetek lobogóit a Zalahaláp uniós parkjában. A látványos ünnepi eseményen Bedő Lajos polgármester köszöntőjét követően, Herczog Edit korábbi európa parlamanti képviselő mondott ünnepi beszédet. A rendezvény ideje alatt a zalahalápi asszonyok helyben készült lángossal kedveskedtek a résztvevőknek. Az esemény kulturális műsorait Varga Miklós énekén kívül, a helyi Kacagó óvoda és a Csontváry általános iskola fiataljainak táncos, dalos produkciói, továbbá Tóth Kiara énekelőadása jelentetta a helyiek nagy örömére.

Kézimunkák kiállítása és borút egy napon

A szombati kultúrházi kézimunka kiállítást, majd az azt követő hagyományos tavaszi Haláp-hegyi borutat az esőre álló időjárás ellenére is megtartották. Itt Bali Mónika énekprodukciója aratott nagy sikert, majd Bedő Lajos polgármester a kultúrház kistermében kiállított csodálatos zalahalápi kézimunkák helyi alkotóit méltatta. A halápi hegy kis birtokainak kiváló borait ezúttal Tóth Lajosnál, Herczog Editnél, Tóth Lászlónál, Horváth Árpádnál, Kocsor ferencnél, Holczbauer Jenőnél, Hoffmann Kálmánnál, Albert Attilánál és Huszár Józsefnél kóstolhatta meg a hangulatos,zenével harmonikaszóval kísért boros túra félszáznál több fizető résztvevője. A pincelátogató, borkóstoló rendezvény hagyományosan vacsorával és tombolasorsolással zárult. /tl/