Magyar Mihály Emléktorna

A tapolcai sportélet egyik meghatározó alakja előtt tisztelegtek focicsapatok szombat délelőtt, a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

A második helyezést elért Öregfiúk FC.

A program az öregfiú csapatok mérkőzéseivel vette kezdetét, amelynek eredményhirdetése tíz óra tájban történt. Első helyen végzett a Tapolcai Hivatal, másodikon a Tapolcai Öregfiúk FC, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Tapolcai Honvéd SE lépett. A legjobb kapusnak Czinege Bálintot, a legjobb mezőnyjátékosnak Szabó Zsoltot választották, a gólkirály címet pedig Nagy László érdemelte ki. A megnyitón Paréj József, egykori városi sportszervező ismertette a megjelentekkel Magyar Mihály életét és munkásságát, Tapolca sportéletében betöltött szerepét. Az 1980-as évek végén megalakította a Tapolcai Honvéd női labdarúgó csapatot, majd a ’90-es évek elején létrehozta az „Öregfiúk szakosztályt”. A csapatok egy perces néma csenddel emlékeztek rá, fejezték ki tiszteletüket, majd Magyar Mihály özvegyét, Erzsi nénit virágcsokorral köszöntötték. A későbbiekben a női focistáké volt a főszerep.

A felsorakozott női csapatok.

Legjobbnak, legügyesebbnek, legfürgébbnek a Zalaapáti SE bizonyult, őket követte az NLC Ajka, majd a PELC- Nyárád, végül a TVSE Honvéd csapata.  A legügyesebb kapus az ajkai csapatból került ki, Hidi Jennifer személyében, a mezőnyjátékosok közül a legjobb a zalapáti Molnár Nikoletta lett, a gólkirálynő címet a szintén ajkai csapatban játszó Ferencz Brigitta vihette haza.

Paréj József, egykori sportszervező mondja el megnyitóbeszédét.