Magas színvonalat és nagy élményt ígér az Experidance

Az Experidance Produkció táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak február 17-i, a megyei lap által szervezett tapolcai előadására jól fogynak a jegyek- derült ki a nagyhírű hazai együttes mai sajtótájékoztatóján. A jelenlévők kiemelték, az Experidance 17 éves jelenléte a hazai kulturális életben és a külföldi színpadokon egyaránt egy valódi sikertörténet, amelynek három év után lehetnek ismét részesei a tapolcaiak, illetve a város környékén élők.

experi 5

fotók: tl

Az Experidance Produkció a „Fergeteges- a királyné, a gróf és a cigánylány” című előadását hozza el Tapolcára, a Csermák József Rendezvénycsarnokba, február 17-én, 19 órai kezdettel. Az előadás nívós kulturális élményt, magas szintű, művészi szórakoztatást és nem utolsó sorban, fantasztikus látványt ígér a közönségnek- hangzott el  a sajtótájékoztatón.

A táncegyüttes és a zenekar képviselőit elsőként Rig Lajos országgyűlési képviselő üdvözölte és méltatta. Véleménye szerint, az együttes életélményt, életérzést visz a hagyományos magyar táncokba. – Az Experidance újfajta művészeti ágat hozott létre és honosított meg hazánkban, fontos szerepet tölt be a hagyományőrzésben, illetve annak színvonalas és szórakoztató továbbadásában egyaránt-fogalmazott.

Lévai József alpolgármester a város nevében megköszönte a szervező PLT-nek, illetve a művészeti csoportnak, hogy Tapolcát választották az előadás legújabb színhelyéül. Az alpolgármester úgy vélte, ennek a gesztusnak jelzés értéke van, ugyanakkor egybevág a városnak azzal az elképzelésével, hogy az idegenforgalom fejlesztése aligha valósulhat meg nívós kulturális kínálat nélkül.

experi 4

Ódor Péter menedzser, a Pannon lapok Társasága képviseletében mondott köszönetet  Tapolca városvezetésének és a hamarosan fellépő művészeti csoportoknak egyaránt. Hangsúlyozta, hogy információik szerint jól fogynak a belépők, ezért aki részt akar venni az előadáson, annak érdemes minél előbb gondoskodni a jegyéről.

Hadanich Dalma, a PLT marketing vezetője szerint, a megyei lap fontos célkitűzése, hogy a hírek lakossághoz történő eljuttatásán kívül, színvonalas kulturális közvetítő szerepet is vállaljon.  A szakember elmondta, idén a megyében a tapolcai a harmadik Experidance előadás, amelyet a Napló szervezett.

experi 3

Szakáll Ákos az Experidance kommunikációs vezetője, az együttes múltjáról, nem mindennapi nemzetközi sikereiről beszélt, de leszögezte, hogy szívesen és nagy kedvvel lépnek fel Tapolcán is.  Kérdésünkre válaszolva elmondta, a közönség 17-én a Csermák József Rendezvénycsarnokban egy teljes értékű, kiváló és látványos produkciót láthat, hallhat, az együttes ugyanis technikailag is jól igazodik a körülményekhez.

Beke Farkas Nándor a 100 Tagú Cigányzenekar elnök- menedzsere, az 1985 óta létező világhírű együttese nevében egy olyan koncertet ígért, amely önállóan is megállná a helyét, ugyanakkor kiegészülve a remek táncos produkciókkal, a ragyogó látvánnyal, fénytechnikával óriási élményt jelent majd a közönségnek.

experi 2

A TÁMK-ban megtartott sajtótájékoztatón,  Benkő Dávid szólótáncos egy rövid bemutatót, illetve  egyfajta ízelítőt adott a az  Experidance előadásából.   /Töreky László/