Louis de Funes szelleme tapolcai színpadon

 Nagy sikert aratott a Tamási Áron Művelődési Központban a budapesti Hadart Színház előadásában, Claude Magnier  Oscar című vígjátéka hétfő este. A népszerű francia komédia nyitotta meg a 2018/19-es színházi évadot városunkban.

Claude Magnier Oscar-című klasszikus bohózatában Louis de Funes tizenhárom év alatt több mint hatszázszor játszotta el Barnier szerepét.  Elsőként a legendás francia komika, később Sylvester Stallone  azonos című filmes alakítása révén pedig az egész világ megismerhette a rendkívül szellemes vígjátékot.  A Hadart Színház művészeti vezetője, a darab rendezője és főszereplője Náda János kitűnő munkát végzett. A kemény, de emberi gyarlóságokban gazdag Barnier szappangyáros szerepében a rendkívül szerethető, szórakoztató, ugyanakkor szenvedélyesen félőrült funesi karaktert formálta meg a tapolcai közönség számára.

Az Oscar egy klasszikus  vígjátékírói mestermű, melyet a Hadart Színház művészei a nagy elődökhöz hűen és méltón, mesteri módon adtak elő hétfő este. A nézők arcára már a darab elején kiült a mosoly, amely gyakori harsány nevetésekkel tarkítva az előadás végéig kitartott.

Tapolcán hosszú évek óta népszerűek a színházi vendégelőadások, különösen a vígjátékok, ugyanakkor a helyi amatőr színjátszás is reneszánszát éli. Ennek megfelelően állította össze az idei színházi évad bérletes programkínálatát a Tamási Áron Művelődési Központ. Legközelebb november 19-én, a Tapolcai Musical Színpad Kaktusz virága című zenés bohózatára várják a közönséget. A 2019-es év az Éless Szín Huzatos ház című bohózatával indul január 14-én. Februárban és áprilisban újabb két vígjátékot tűz műsorra a művelődési intézmény, a Körúti Színház az Üvegcipőt, Gergely Róbert színháza pedig a Pasik a pácban című zenés vígjátékot hozzák el Budapestről Tapolcára. /tl/