Lezárt nyomozás: festékszóróval firkáltak

A tapolcai rendőrök vádemelési javaslattal fejeztek be egy rongálás miatt indított nyomozást két fiatallal szemben, akik közterületen graffitiket rajzoltak.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egy állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2017. július 23-án az éjszakai órákban, hogy a tapolcai vasútállomás betonfalát összefirkálták. A kiérkező járőrök a helyszínen találtak egy 28 éves pomázi férfit, akinek egy festékszórókkal teli fekete zacskó volt a kezében. A rendőrök igazoltatták, majd a férfi elismerte, hogy társával együtt festette össze a falat, aki a közeli mezőn keresztül elfutott a helyszínről. A rendőrök fél órán belül Tapolca határában fogták el a másik elkövetőt, egy 19 éves budapesti lakost.

A 27 éves pomázi és a 19 éves budapesti lakosok gyanúsítottként történő kihallgatásuk alkalmával elmondták, hogy aznap éjszaka egy tárolóépület falát, egy több elemből álló zajvédő falat és egy régi bányaépületet is lefújtak festékszóróval.

A két férfi ellen a rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a tapolcai rendőrök a napokban lezárták, és az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészségnek.

Nagy Judit
sajtóreferens
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság