Közel száz kiállító lesz a Tapolca Expón

A III. Tapolca Expo Termelői és Kézműves Vásár „főszereplői” a kiállítók, árusok lesznek, akik egyedi termékeiket, szolgáltatásainkat kínálják a látogatóknak március 15. és 17. között a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Közel száz kiállító fogja termékeit, szolgáltatásait kínálni az érdeklődőknek. /Fotó: Májer Edit 2017/

Tapolca legnagyobb vásárán minőségi termékeikkel közel száz árus várja majd a látogatókat. Zömében helyi és környékbeli kiállítók töltik meg a rendezvénycsarnokot, de jelentős számban képviseltetik magukat a távolabbi településeiről érkezők is. Legtöbben már a tavalyi, illetve a két évvel ezelőtt is jelen voltak, de lesznek olyanok is, akik először árusítanak a Tapolca Expón. Termelők, vállalkozók, ipar- és képzőművészek különleges portékái közül válogathatnak az érdeklődők. Étel és italkínálat bőven akad majd. Boros, sörös, pálinkás standdal mindenképp, ezen felül pedig még húsáruval, sajttal és helyben sütött grill ételekkel is találkozhatnak a látogatók.

Borait idén is kínálja a Csobánci Bormanufaktúra, sajtokat, húskészítményeket pedig a Hegymagasi Marhaságok standjánál találhatnak. /Fotók: Májer Edit 2017/

Méz, hagyományos angol tea és házi sütemények, reform előrecsomagolt ételek, kézműves mézeskalácsok, bonbonok és kürtöskalács is megtalálható a kínálatban. Válogathatnak a hidegen sajtolt olajok, tökmagolajok, fűszerek, lekvárok, szörpök és erdélyi zöldségkrémek közül. Több, levendulát különbözőképpen feldolgozó, felhasználó kiállító is szerepel a jelentkezők közt. Lesznek kozmetikumok, natúrkozmetikumok.

Több stand is várja mézkülönlegességeivel a vásárlókat. A Csékei Méhészet idén is kitelepül. /Fotó: Májer Edit 2017/

Rengeteg kézműves kiállító várja termékeivel a látogatókat. Csipketojást, kerámiát és porcelánt, bőrdíszműt, gyertyát, kávébabos dekorációt, bábokat, festett kavicsot és képet, valamint ásvány-, design-, üveg- és villaékszerek, továbbá tűzzománc, szalma, vessző, faesztergályos termékeket is kínálnak majd. Szőttesek, párnák, kenyérzsákok, kézzel festett hernyóselyem kendők, egyedi késlapok, illetve origami, amigurumi, textil, gyapjú, horgolt árucikkek is vásárolhatóak majd.

Több anyagból és technikával készült, rengeteg fajta ékszerből, kiegészítőből válogathatnak a III. Tapolca Expón. /Fotó: Májer Edit 2017/

Kitelepül a Bakonyerdő Zrt, az Emese Kis Csillaga Alapítvány, a Fülöp Kertészet és Balaton Medenceépítés, az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub Kézimunka Szakköre, a Tamási Áron Művelődési Központ Foltvarró Szakköre és a Tapolca Városi Képzőművész Kör. Mindhárom nap színpadi- és gyermekprogramokkal, fotókiállítással várják a látogatókat. /Májer Edit/

Ajándéktárgyakból, kézműves termékekből sem lesz hiány. /Fotó: Májer Edit 2017/

A kiállítók és a programok részletes listája megtekinthető IDE kattintva.
A szervező, Tourinform Iroda vezetője, Böröndy Tamás a Tapolcai Városi Televízióban is beszélt a rendezvényről. IDE kattintva (16:38 perctől) megtekintheti az interjút.
A gyermekprogramokról IDE kattintva tudhat meg többet.
Az expóról részletesebben ITT és ITT olvashat.