Közel kétszáz végzős a felnőttkor küszöbén

Szijártó János – Az előttük álló élet kihívásaihoz, a célok megvalósításához kellő útravalót kaptak a Széchenyi István Szakképző Iskola végzős diákjai.

szalagavatsziszi                                                                                                               Fotó: Sajcz Gábor

Egyebek között ez is elhangzott, az intézmény hétvégén tartott szalagavatóján a Csermák József Rendezvénycsarnokban. Hét osztály, mintegy kétszáz végzős diákja számára tűzték fel a szalagot pénteken. Az intézményből szakács, pincér, élelmiszer-vegyiárueladó, szerkezetlakatos, központifűtés, és -gázhálózatrendszer szerelő, vendéglátásszervező-vendéglős végzettséggel távozhatnak majd a tanulók, és a felnőtt nappali szakközépiskola hallgatói.
A szalagavató alkalmából Dobó Zoltán tapolcai polgármester is köszöntötte a diákokat, Szipőcs Csabáné igazgató-helyettes pedig szép szavakkal búcsúztatta a tanulmányaikat idén befejező végzősöket.
– Az iskola életében számtalan fontos esemény van, ezek közül kettő mindenképpen kiemelkedik. Az egyik a beiratkozás. Ekkor jönnek azok a diákok, akik iskolánkat választották, hogy itt folytassák tanulmányaikat. A másik kiemelkedő esemény a búcsúzás. Ez egy kicsit hosszabb folyamat, elkezdődik a szalagavatóval, majd folytatódik a ballagással, és zárul a legfontosabbal, a vizsgával. Most a búcsú kezdetén vagyunk, szalagot tűzünk fel végzős tanítványainknak – fogalmazott az igazgató-helyettes asszony.
Hozzátette, a jó szakemberre mindig mindenkor szükség volt és mindig is szükség lesz, de a boldoguláshoz mindenkinek bíznia kell saját magában és tudásában.