Koncerttel ünnepelték a zene világnapját

Remek hangversenyt adtak a Tapolcai Járdányi Pál Zenei
Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai a zene világnapja
alkalmából a közelmúltban.


A Tamási Áron Művelődési Központban helyet foglaló közönséget Péni Béla köszöntötte. A zeneiskola igazgatója beszédében elmondta, hogy a világnapot 1975 óta ünneplik minden év októberének első napján Yehudi Menuin és az UNESCO felhívására.

– A zene előhívja a régi, meghitt hangulatokat, a bennünk szunnyadó érzelmeket akkor is, ha fáradtak, fásultak vagyunk. Az, hogy mit jelent saját életünkben a zenehallgatás, mindenki tudja, van akinek szép emléket idéz, míg másnak kapu egy sokkal szebb világba – hangsúlyozta. A nagy zeneszerzők kapcsán úgy fogalmazott, hogy ők megpróbálják lehozni a Mennyország egy darabját, ahol nincs megoszlás, félelem, csak nyugalom és isteni szeretet.


A köszöntő után a nagyérdemű meg is tapasztalhatta, amit Péni Béla már előre vetített, a szép muzsika egy kis időre magával ragadta az érdeklődőket. Neves zeneszerzők művei csendültek fel, több más mellett Handel, Bach, Beethoven, Vivaldi, Ravel és Chopin szerzeményeiből kapott ízelítőt a közönség a kiváló előadók élményszámba menő közreműködése folytán.

Fotók: Haga Kálmán