Költségvetési előkészületek

Szijártó János – Jelenleg is zajlanak az egyeztetések az önkormányzat céljait, gazdasági terveit illetően. Vizsgáljuk azt, hogy az önkormányzat kötelező feladatai hogyan teljesülnek majd és mindehhez milyen bevételi lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

testuletszavazasA tapolcai képviselő-testület egy korábbi ülésen Fotó: Szijártó János
Erről Dobó Zoltán polgármester beszélt lapunk érdeklődésére, az idei költségvetés előkészítése kapcsán.
– Áttekintjük, hogy lehetnek-e esetleg új, eddig ki nem aknázott bevételi lehetőségei a városnak, átnézzük a helyi adókat, kintlévőségeket és azt is, hogy vannak-e értékesíthető tételei az önkormányzatnak. A város cégei szintén górcső alé kerülnek, hiszen jelentős kerettel gazdálkodnak. Az önkormányzat a korábbi időszakban a költségvetés terhére tagi hitellel segített a Tapolcai Diák-, és Közétkeztető, Szolgáltató Kft. működését, Bízunk benne, hogy a cég anyagi helyzetének rendeződése után ez a pénz visszakerül a városhoz – fogalmazott a polgármester.
Tájékoztatójában kiemelte, hogy jelentős tétel a Tapolca Kft. is, hiszen idetartoznak a művelődési intézmények, a piac és a csarnok, illetve a város összes rendezvényét is ők szervezik. – A működtetés mintegy százmilliós tétel évente, így fontos áttekinteni a létesítmények üzemeltetése mellett az éves programtervet is. Elképzelhető, hogy az anyagi kondíciók alapján módosítani kell majd itt is, lehet, hogy nem minden és úgy alakul, ahogyan az a tervekben szerepelt. Mindenesetre jól haladunk az egyeztetésekkel, ami alapján úgy látom, hogy február közepéig lehet a városnak elfogadott költségvetése – tette hozzá Dobó Zoltán.