Kolbásztöltők vidám versenye

Ötödik alkalommal rendezte meg a Csermák József Rendezvénycsarnok szervező csapata a szilvesztert megelőző napon a város óévbúcsúztató rendezvényeinek egyik legvidámabbikát, a Tapolcai Kolbásztöltő Versenyt.

Már hetekkel ez előtt megjelent a felhívás a megmérettetésre, amelyre 23 csapat jelentkezett – hárommal több, mint a tavalyi évben. A 23 csapatból 19 felnőtt, 4 pedig az ifjúsági kategóriában mérettette meg magát. A szervezőktől minden csapat 5 kg húst kapott, és a munkavégzéshez elengedhetetlen sörpad garnitúrát. Minden egyéb eszközről, hozzávalóról és titkos összetevőről a csapatok gondoskodtak. Minden egyes mozdulatukat és természetesen a végeredményt is szigorú  zsűri bírálta el: Rig Lajos országgyűlési képviselő, Sipos István étterem tulajdonos és László Zsolt gazda. Voltak csapatok, akik békéscsabai, gyulai receptekkel, volt aki nemesnádudvari sváb ízekkel próbálkozott, de a legtöbben a hagyományos, kiváló helyi hozzávalókkal készült kolbászra esküdtek. Az idei verseny hangulatfelelőse Galkó Balász színművész volt, aki rögtönzött interjúival igyekezett bemutatni a csapatokat a délre már tömeggé duzzadt érdeklődőknek.  A zsírban sercegő kolbászokon kívül hamar előkerültek a standokon a házipálinkák, a csípős hideg ellen pedig forraltborral védekeztek a résztvevők. A felnőtt csapatok versenyét végül az idei év egyik újonca, a Hivatali Kóbászolók nyerte meg. Második helyen a Vidám Tőtikék, harmadikon pedig a Jobbikák együttese végzett. Különdíjat ítélt oda a zsűri az eddig minden évben induló Időtöltők baráti társaságának.

kolbaszt_1

Az ifúsági csapatok között az E.R.T Autósport Egyesület bizonyult a legjobbnak, ezüstérmesek lettek a Kézis Pipik Tyúkanyóval, a dobogó harmadik fokára pedig az Ifjú Baloldal csapata léphetett fel.

kolbaszt_2

Idén második alkalommal a kolbásztöltők mellett a tapolcai pogácsasütők is megmutathatták, hogy mit tudnak. Az első helyen osztozott Török Jenőné és Neszler Dárius, második lett Pál Józsefné.

pogacsa_1

A harmadik helyen a 14 éves Farkas Gergő végzett. Különdíjjal jutalmazta a zsűri Honti Istvánné különleges pogácsáját, valamint a legfiatalabbakból összeállt pogácsás csapatot, melynek tagjai a 7 éves Barai Róbert és a 8 éves Tóth Koppány voltak.

(fotó: Csermák József Rendezvénycsarnok)

kolbaszt_4

kolbaszt_5