Kitüntetéssel köszönték meg a támogatást

A Fehér Bot Napja alkalmából, ünnepi összejövetelt tartott a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének Veszprém megyei Egyesületének Tapolca Kistérségi Csoportja a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében szerdán. Az ünnepség egy frissen alapított kitüntetés átadásra is lehetőséget adott.

A Kazinczy általános iskolai tagintézmény diákjainak szép verses, dalos műsorát követően, a jelenlévő sorstársakat Gábor Istvánné,  a szervezet helyi vezetője köszöntötte.

Elmondta, a legutóbbi megyei elnökségi ülésen egy emlékplakett alapításáról döntöttek a tagok. A kitüntetést azoknak a személyeknek és szervezeteknek kívánja adományozni a megyei szövetség, akik önzetlenül segítik a látássérült egyesületek munkáját.

Emlékplakett átadás a tanácsteremben.  Gábor Istvánné, Csehné Huszics Márta és a kitüntetett Dobó Zoltán polgármester

– Az elnökség jóváhagyásával,  idén ezt a kitüntetést Dobó Zoltán polgármester úrnak adjuk át- jelentette be Gábor Istvánné. Csehné Huszics Márta,  a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének megyei elnöke szerint, abban a világban, ahol az emberek gyakran méltatlanul bánnak egymással, különösen fontos azoknak a jelenléte és megbecsülése, akik odafigyelnek mások problémáira, szükségleteire és segítik azokat enyhíteni.

Dobó Zoltán polgármester az emlékplakettet megköszönve hangsúlyozta, azt nem egyedüli érdemének tartja. – Úgy gondolom, ez a megtisztelő kitüntetés a mögöttem álló apparátust, a tapolcai önkormányzatot, a kollégákat is illeti, hiszen a döntésekben és azok végrehajtásában nagy szerepet játszanak. A tapolcai polgármester a vakok és gyengénlátók érdekében tett városi intézkedésekről és beruházásokról is beszámolt. Elmondta, a helyi szervezet rendezvényeihez továbbra is ingyenesen használhatja a középületek arra alkalmas helyiségeit, támogatást kap a polgármesteri keret terhére, illetve alkalmankénti kirándulásokhoz ingyenes busz használatot igényelhet 32 főig,  40-50 kilométeres távolságon beül.

A polgármester több, a helyi sorstársakat érintő változás, beruházás mellett beszámolt arról is, hogy az önkormányzat a helyi postahivatalba történő akadálymentes bejárat megteremtése érdekében felvette a kapcsolatot a Magyar Postával. /tl/