Kitáncolták a májusfát

Folytatódott a több évtizedes hagyomány az idén is. Májusfát állított, majd táncolt ki a Vállalkozók Területi Ipartestülete (VTI) a Szent György-hegyi Tájháznál.

A meghívott vendégeket, a megjelent tagságot a szervezet elnöke, Vörös Béla köszöntötte. Köztük külön Németh Lászlót, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnökét, aki feleségével együtt jelent meg a rendezvényre. Ezúttal több helyi politikus is megjelent a Tájháznál, így Dobó Zoltán tapolcai polgármestert, Lévai József alpolgármestert és Rig Lajos országgyűlési képviselőt is üdvözölte a házigazda.
Beszédében kiemelt, hogy több mint húsz éves hagyományról van szó, ahol mindig adódik lehetőség kötetlen beszélgetésre, a régi barátságok tovább éltetésére. Ugyanakkor hiányérzetét fejezte ki, a fiatalság aktivitásával kapcsolatban, utalva a VTI tagságának korosodó összetételére, s általánosságban is a közösségi élet számos formájára.
Az elnök köszöntője után a résztvevők körbetáncolták a májusfát, amit utána ki is emeltek a helyéről. A folytatásban zene, étel és ital alapozta meg a kötetlen beszélgetés jó hangulatát, amihez a meglepetés program is nagyban hozzájárult. Vörös Béláék ugyanis ezúttal két hastáncos hölgyet is meghívtak a tagság nagy örömére.

További képek ITT