Kisfilm az ittas vezetés megelőzéséért

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kisfilmet készített a húsvét jegyében az ittas járművezetés ellen.

Így is lehet, nem kell minden történet végére „csattanó”!
Húsvét jegyében kisfilmmel kampányol a Veszprém Megyei
Rendőr-főkapitányság az ittas járművezetés ellen.
Húsvét a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. A korábbi évek tapasztalatai alapján az ünnep ideje alatt a forgalom
növekedésével kell számolni az utakon, valamint ebben az
időszakban jellemzően az átlagosnál több sofőr hagyja figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet szentel a közlekedési balesetek megelőzésére és az ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére.
Fontos hangsúlyozni, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása
alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés
biztonságára és a vezetés minőségére. Már egy pohár szeszes ital
fogyasztás hatására is növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok. Ittas állapotban a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.
Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait és a közlekedés más
résztvevőit is. Kérjük, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, szeszes ital fogyasztást követően járművet ne vezessenek, ittasan is cselekedjenek józanul!

Balesetmentes ünnepeket kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!