Kínai gasztronómia a Hotel Pelionban

Kínai gasztronómiai hetet tartottak a Hotel Pelionban, ahol a vendégek közelről ismerkedhettek meg a Távol-keleti konyha különlegességeivel.

Három szakács dolgozott folyamatosan a látványkonyhában, ám összesen hatan tevékenykedtek itt egy héten át.
Töreky Attila vendéglátás menedzser lapunk érdeklődésére elmondta, nagyon pozitív volt a visszajelzés a vendégek részéről, ami előrevetíti a folytatás lehetőségét. A későbbiekben akár más, például olasz, vagy az erdélyi konyha is bemutatkozhat a szállodalánc egységeiben.

A kínai hét kapcsán azt is megtudtuk, hogy a Távol-keleti szakácsok sok olyan fűszert, fűszerkeveréket használnak, amit mi nem ismerünk, illetve sok mindent frissen, a vendég szeme előtt készítenek el. – Érdekes konyhatechnológiai eljárás a kínaiaknál az is, hogy sok olyan ételt készítenek, amit előbb megfőznek, utána sütik, illetve pirítják meg. Előszeretettel használnak csirkét, pulykát és sertést. Külön kiemelném, hogy szeretettel fogadták őket itt Tapolcán a kollégák, példás együttműködés kísérte a kínai hét közös munkáját a nyelvi nehézségek ellenére is – tette hozzá Töreky Attila.