Kiállítás a Szín-Vonal művészeti iskola tanulónak munkáiból

A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola tapolcai járásban tanuló diákjainak munkáiból nyílt kiállítás a Tamási Áron Művelődési Központban kedden.  

A megnyitóra érkezett gyermekeket, szülőket, pedagógusokat, a gyermekek munkáira kíváncsi közönséget Baranyai Zoltánné köszöntötte.

A Szín-Vonal iskola igazgatója szerint, a kiállítás jól tükrözi, hogy mennyi érték van a gyerekekben. – Az itt látható alkotások 7-14 éves korú diákok munkái, de még nekünk felnőtteknek is meglepő az a tehetség és jól látható képzőművészeti ismeret, technikai tudás,  amiről árulkodnak- hangsúlyozta a művészeti iskola vezetője, majd a kiállítás legszebb munkáit elemezve, szakmai  szempontból is bemutatta azokat a  közönségnek.

Elhangzott, a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti iskolában az elmúlt időszakban néptánc-oktatással is bővült az intézmény kínálata. Néptáncos csoportjuk jelenleg Badacsonytördemicen működik Szabó Csaba oktató irányításával, ám 2018. szeptemberétől a tapolcai Kazinczy általános iskolai tagintézményben is elindulhat a tanítás. A kiállítás alkalmat adott két tehetséges fiatal népi táncos bemutatkozásának is. Varga Gergő arany minősítéses- és Sinkó Szabolcs kiemelt arany minősítéses néptáncosok szép és látványos szóló produkciói nagy tapsot kaptak a jelenlévőktől. /Töreky László/