Kezdetét vette Tapolca bor ünnepe

2018. augusztus 15-én, szerdán kezdetét vette a 2018. évi Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét. Kézműves vásár, gasztro és bor utca, gyermek és felnőtt programok várják az érdeklődőket!

Az első napot a Őri Jenő, Román Iván, Tóth Péter trió koncertje indította, majd este színpadra lépett a Bagossy Brothers Company. A 2017-ben Fonogram Díjra és Petőfi Zenei Díjra jelölt együttesre sokan kíváncsiak voltak, amit az is igazolt, hogy megtelt a Köztársaság tér. A zenekar, ezt meghálálva, élvezetes koncertet adott.

Hasonló érdeklődésre számítanak a további napokon is, hiszen csütörtökön (augusztus 16.) láthatjuk a Kelemen Kabátban együttest, pénteken (augusztus 17.) az Ocho Macho zenekar dallamai töltik majd be a teret. Szombaton (augusztus 18.) Szabyest és Mistery Gang koncerttel, vasárnap (augusztus 19.) Ossian koncerttel készülnek a szervezők.

Az augusztus 20-ai ünnepi program több helyszínen vár mindenkit. Reggel a Fő téren ünnepi térzenét játszik a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, majd a Templom dombon folytatódik az ünnepi műsor. Este a Palmetta zenél, majd 21 órakor kerül sor a tüzijátékra.

A rendezvény ideje alatt borait kínálja: Borbély Családi Pincészet, Csobánci Bormanufaktúra, Effendy-Vin Kft., Hóbor Pince, Hoffman Pince, Kőróka Pince, Nagy és Nagy Borászat, Szent Antal Bormúzeum, Szent György-Pince, Trio Pince, Varga Pincészet.