Kétszázhatvanöt úszó a tóban

Szijártó János – Immár hetedik alkalommal rendezték meg Tapolcán a szilveszteri Malom-tó úszást, ezúttal is hatalmas érdeklődés mellett.

touszas_22aaa

Kétszázhatvanöt bátor úszó vetette be magát a 16 fokos tóba a vásártéri zsivaj, nagy üdvrivalgás és dobszó közepette. Utóbbit a Győri Ütőegyüttes négy tagja biztosította.

touszas_42aaa

A szilveszteri fürdőzéshez  nulla fok körüli külső hőmérséklet párosult, ami a korábbiakhoz képest enyhének mondható. Talán ennek is betudható, hogy közel hetvennel többen csobbantak mint tavaly.

schirilla

A nemzet rozmárja, Schirilla György ezúttal is egy szál fürdőnadrágban köszöntötte az igencsak jelentős létszámú közönséget, Dobó Zoltán polgármestert és Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázót a tó színpadán délelőtt a start előtti percekben. Még a pocakját is megmutatta az 56 éves “rozmár”, azzal az ígérettel, hogy jövőre leadja a plusz kilókat.  Meglátjuk egy év múlva.

touszas_04aaa

dec31tap_26aaa
Ami viszont tény, fantasztikus hangulat uralkodott a Malom-tónál, többen fejeseket ugráltak, fotók, videofelvételek tízezrei készültek. Az első alkalommal huszonegyen vetették magukat a vízbe, mostanra tizenkétszer annyian.

touszas_12aaa

Kétszáznyolc férfi mártózott meg, és ötvenhét nő. A legidősebb férfi Németh Károly (77), a legidősebb hölgy Szebegyinkszky Istvánné (73) volt, míg a legfiatalabb fiú Csetey Zsombor (7), a legifjabb lány Vajai Anna (6).

touszas_25aaa

touszas_30aaa
Már a csobbanás előtti szilveszteri futásra is komoly nézői érdeklődés mutatkozott, ám a tóúszás kezdetéig folyamatosan nőtt a közönség létszáma. A több ezres tömeg, és a komoly sajtóérdeklődés továbbra is igazolja a tapolcai rendezvény töretlen népszerűségét.

touszas_36aaa

dec31tap_27aaa

dec31tap_29aaa

touszas_33aaa