Kétszáz Harley dübörgött végig Tapolcán

Aki a mai nap délelőttjén kilátogatott a Fő térre, az megtapasztalhatta, hogy miként nyitja meg a motoros szezont több, mint kétszáz hazai és külföldi Harley- Davidson tulajdonos. Tapolca első ízben adott otthont a Free Chapter 1st Budapest Hungary Harley-Davidson Parádénak és Felvonulásnak.

A motorosok már pénteken megérkeztek a városba és elfoglalták szállásaikat a Pelion szállodában, ahol megtartották idei szezonnyitó partijukat.  A négycsillagos tapolcai hoteltől indult másnap valamivel 10 óra előtt a felvonulás, amelynek látványos mozzanatait sok száz érdeklődő kísérte figyelemmel. Az amerikai motorcsodák, vezetőik, utasaik tömeges jelenléte, a Harley- Davidson motorkerékpárok jellegzetes dübörgő hangja és látványa mindenkit megbabonázott. A Fő térre bevonuló, majd egy órára letáborozó harleyseket a város polgármestere köszöntötte.

Dobó Zoltán polgármester:  “Nagy megtiszteltetés, hogy itt vagytok Tapolcán”

Dobó Zoltán kiemelte, nagy megtiszteltetés Tapolcának hogy az Európa számos országából érkezett motorosokat ezúttal Tapolca láthatja vendégül. – Tapolca egy Free Chapter barát település lett-fogalmazott mosolyogva.

Az elhunyt motoros barátokra is emlékeztek a résztvevők

A Free Chapter Budapest Hungary motoros felvonulói egyházi figyelmet is kaptak, Szakács Péter atya egyrészről az elhunyt motoros testvérekért mondott imát, de nagy tapsot aratva, személyes gondolatait is megosztotta a közel háromszáz külföldi és hazai vendéggel. /tl/