Készül a költségvetéstervezet

Készül a város 2018-as költségvetése, amely összegszerűségét tekintve hasonló lesz az előző évihez, ám néhány változás természetesen várható az ideiben.

Erről Dobó Zoltán tájékoztatta lapunkat. A polgármester elmondta, hogy a héten volt már egy előzetes egyeztetés erről a képviselő-testület tagjai között, majd kedden, a bizottsági üléseken, pénteken pedig nyilvános ülésen kerül terítékre a 2018-as költségvetés, pontosabban az elfogadásra javasolt tervezet.

A bevételi és kiadási főösszeg mintegy bruttó 4,3 milliárd (nettó 3,56) forint lesz, ennyiből működik a város 2018-ban. Mint megtudtuk, markáns változások a városüzemeltetésben lesznek, ugyanis a takarékosság és az ellenőrizhetőség jegyében saját gépparkot működtet a város, saját szakemberekkel. A városi strand üzemeltetéséről már a tavalyi év adott egy átfogó képet, így az idénre elég pontos költségkerettel lehet számolni. Mintegy 45 millió forinttal tervezik támogatni a létesítmény fenntartását 2018-ban. A helyi járatú autóbusz közlekedést szintén saját kézbe veszi ebben az esztendőben az önkormányzat. A változás a polgármester szerint közép- és hosszútávon is anyagi előnnyel jár a korábbi konstrukciókhoz képest.
Úgy tudjuk, némileg nő a sporttámogatás, és az állatmenhely működtetésére biztosított összeg is. Kérdésünkre Dobó Zoltán azt is elárulta, hogy sem újabb adónem bevezetése, sem adóemelés nem várható.