Kerülje el a CSALÓ TŰZIFA ÁRUSOKAT!

Közeleg a fűtési időszak, ezért a tűzifával való csalások elkerülése végett szeretnénk felhívni a állampolgárok figyelmét, hogy a vásárlás esetén fokozott odafigyeléssel járjanak el.

– Csak megbízható helyről vásároljon! Utcai, házaló árustól ne vegyen tűzifát!

– A megrendeléskor tisztázza, hogy kuglizott, hasogatott fát, vagy méterfát akar venni, továbbá fontos rögzíteni a mennyiségi mértékegységet (m3, erdei m3, ömlesztett m3) is!

-Figyeljen oda a megrendelt és leszállított fa mennyiségének és minőségének egyezőségére! Amennyiben nem a megrendelt mennyiséget és minőséget akarják Önre „rásózni”, ne vegye át! Csak akkor fizessen, ha ezekről meggyőződött!

-Száraz tűzifát vásárolhat súly alapján (mázsára) is!

-A fa kiszállítását a nappali órákra rendelje meg, kérjen róla számlát és szállítólevelet!

-Amennyiben bizonytalan a mennyiség és a minőség kérdésében, a fa átvételekor kérje hozzáértő személy (pl. erdész) segítségét!

-A nagyon olcsó fa ébresszen Önben gyanakvást, mivel nagy valószínűséggel bűncselekményből származik! Lopott fa vásárlása esetén orgazdaságot követ el, továbbá a fát a rendőrség lefoglalja.

– Amennyiben a kiszállítás során kételyei merülnének fel, kérjen segítséget rokonoktól, szomszédoktól, szükség esetén hívja a rendőrséget az éjjel-nappal hívható 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén.

Fogadja meg tanácsainkat, és jó eséllyel elkerülheti, hogy csalók áldozatává váljon!                                                              

  Tapolcai Rendőrkapitányság