Kerékpáros trükkök a magasban

Junior, amatőr és profi kategóriában egyaránt megmérettettek a kerékpárosok a 2019-es Tapolcai Bmx Jam versenyen a hétvégén.

Tapolca Terasz Trails és Tapolcai Bauxit Extrém Sportpálya szervezésében zajló verseny bővelkedett izgalmakban, mind a sportágat jól ismerők számára, mind a laikusoknak tartogatott élményeket, látványos jeleneteket. A bmx sportág Dirt illetveTrails ágáról érdmes tudni, hogy az ugrások, a levegőben eltöltött idő van a középpontban,  az ágazatban pedig a trükkök kapják a legnagyobb hangsúlyt. A cél, hogy az elugrást követően minél nehezebb, szebb trükköt mutassanak be a versenyzők a levegőben, majd a leérkezőn gurulással tovább tudjanak haladni. A versenyeken pontozással döntenek a trükkökről, zsűri pontozza a produkciókat.

A Trails esetében  a leérkező sok esetben 90 fokban van, kanyarokkal, lejtős, emelkedős részekkel tűzdelt a pálya, ahol komoly kihívást jelent nagypontosságú ugrások végrehajtása. A hétvégi tapolcai bmx versenyt junior bmx kategóriában Polacsek Kende nyerte meg, Varró Áron a második, Horváth Bence a harmadik  helyen zárta a megmérettetést. Az amatőr bmx kategóriában Gerencsér Dávid végzett az élen, Tóth Máté, illetve Mester András követte őt a dobogón. A profi kategória első helyét Kranabeth Bence szerezte meg, a második helyet kiharcoló Szabó Bence és a harmadik Csiszár Ákos előtt. A legjobb trükköt “best trick” Kunecz tamás produkálta a verseny folyamán. A győzteseket a támogatók, a szervezők 10, 15 és 20 ezer forintos vásárlási utalványokkal jutalmazták. /tl/