Kerékpáros cirkusz Veszprémben

Homokágyban, parkban és teherautó platón bringáznak Veszprémben.

sc_2015_02_veszprem-147

A királynék városába, Veszprémbe érkezik november 20-án a “téli kerékpáros cirkusz”. A bakonyi megyeszékhelyen ötödik alkalommal rajtol a LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-verseny, a magyar cyclocross kupasorozat harmadik futama. A Veszprémi Kerékpáros Egyesület “közelebb a városhoz” jeligével idén az eredeti, a város központjától alig 500 méterre levő Jutasi úti parkban méreti meg a hazai és várhatóan az osztrák versenyzők legjobbjait.

– Idén is látványos viadalt szervezünk, több korosztály számára írtuk ki a futamokat, homokágyban, parkban és teherautó platón is bringáznak majd a versenyzők. A hazai élvonal mellett az utánpótláskorúakat is várjuk Veszprémbe – tájékoztatotta lapunkat Tóth András főszervező.

A terepkerékpár vagy más néven cyclocross versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik. Ezek a viadalok 1500-3000 méter hosszú körpályán zajló versenyek, amik egyrészt földutakon, réteken, füves területeken, másrészt aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak. A sportág igazi hazájának Belgium és Franciaország tekinthető.Ezek az országok 1950 óta már több világbajnokságot is szerveztek az azóta már Amerikában is népszerűvé váló kerékpáros műfajból. A versenyről bővebb információ a www.veszpremcross.hu oldalon érhető el.

Fotók: Lebidon

Kapcsolat: Tóth András főszervező (Veszprém Cross és Bakony 200), a Veszprémi KE alelnöke (00 36) 709 841 093 és info@bringasandras.hu