Kemény munka folyik a thai box edzéseken

A Tapolca VSE Thai box szakosztály, közismertebb nevén a Tapolcai Muay Thai Gym edzésén jártunk, ahol bepillantást nyertünk abba, mennyire kemény munka folyik a hétköznapokban.

Fárasztó edzés, feltöltődés és egy jó csapat várja az odaérkezőket. Középen Szegvári Tamás edző. /Fotó: Májer Edit/

Közel tíz éve vannak jelen Tapolca életében, a városi sportegyesülethez pedig több mint két éve csatlakoztak. Az elmúlt időszakban lapunk is beszámolt a szakosztály legújabb sikereiről és az ígéretes, feltörekvő fiatalok eredményeiről. Mindezt az edzéseken alapozzák meg, ami azon túl, hogy kemény és fárasztó, egyben feltölt testileg és lelkileg is. Segít kiszakadni a mindennapokból.

Van, aki versenyszerűen, van, aki csak hobbi szinten űzi a sportot. /Fotók: Májer Edit/

– Jelenleg szerdán és pénteken tartok edzést a VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központban, emellett az egyik kollégámnál van lehetőség egy keddi foglalkozáson is részt venni. Tervezem az órák bővítését még egy hétfői találkozóval, hogy a versenyzőinknek több lehetősége legyen a felkészülésre. Rajtuk kívül természetesen a hobbi sportolókat is várjuk. Célcsoportunk a nyolc és tizennégy év közötti korosztály, de van néhány felnőtt versenyzőnk is – osztotta meg velünk Szegvári Tamás szakosztályvezető edző.

Fiatalabb és idősebb korosztály is látogatja az edzéseket. /Fotók: Májer Edit/

– Az edzéseken vérnyomás fokozó blokkal kezdünk, ezt követik a pulzusnövelő gyakorlatok, majd az általános átmozgatás, és a kezdőkre, a haladókra és külön a versenyzőkre szabott tradicionális muay thai elemek. A találkozókat meghajlással és tiszteletadással fejezzük be Buddhának, a közösségnek és a tanításnak – mondta el a szakosztályvezető.

Nagyon változatosak az edzések a gyakorlatok tekintetében. /Fotók: Májer Edit/

Manapság sok helyen kezd kiveszni ennek a sportnak az alapgyökere, én próbálom a vallásosságot és az életfilozófiát is továbbadni a fiataloknak. Ha bárki kedvet kap, hogy kipróbálja magát a hétköznapokban, vagy akár komolyabb hazai, európai, vagy világversenyeken, azt várjuk az edzéseinkre – tette hozzá az edző.
/Májer Edit/