Katasztrófavédelmi verseny, tapolcai fölénnyel

Hosszú évek hagyományait folytatva idén is a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye adott helyet a körzeti katasztrófavédelmi versenynek szombaton.

A felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi verseny (Ajka,Sümeg, Devecser és Tapolca járások iskoláinak részvételével) előzménye egy internetes forduló volt, ahol a benevezett hatvanöt csapatnak 60 kérdést kellett megválaszolniuk 30 perc alatt. Közülük jutott be korcsoportonként 8-8 együttes a tapolcai megmérettetésre. Erről a szervezők nevében Horváthné Dér Erzsébet tanárnő tájékoztatta lapunkat.

A feladatok ezúttal is változatosak, érdekesek voltak, annak ellenére is, hogy a kellemetlen időjárás miatt idén az iskola épületében alakították ki az állomásokat. A gyerekek elméleti és gyakorlati feladatokkal találkoztak, amelyeknél számot adhattak arról a tudásról, amit egy váratlan esemény, akár katasztrófahelyzet alkalmával hasznosíthatnak.
Az általános iskolai kategória első három helyét a Kazinczy Tagintézmény csapatai szerezték meg. Első lett a Tűzmadarak (Egerváry Noel, Szabó Noé, Báder Zsófia, Mátyás Dorka), második a Tűzgolyók (Czimondor Gergely, Szita Márton, Sabján Gergő, Konter Máté), harmadik a Tomboló 4es (Tóth Szabolcs, Bogdán Dominik, Máté Zalán, Széll Dániel).


A középiskolások versenyét a Batsányi János Gimnázium és Kollégium Lánglovagok (Horváth Csaba, Major Marcell, Nagy Tamás, Mohos Bence) néven jegyzett együttese nyerte meg, a második és harmadik helyen az ajkai Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola két együttese végzett, sorrendben a Sugárcső (Bognár Dávid, Kiss Máté, Magvasi Norbert, Szokodi Csaba), valamint a Bajnokok (Tuba Sára, Szalai Zsófi, Nagy Eszter, Németh Fanni).
A versenyen részt vettek még a Tüskevári Általános Iskola, a sümegi Kisfaludy Gimnázium és az ajkai Bánki Donát Szakközépiskola csapatai. Az első három helyezett április 16-án Veszprémben megyei versenyen vehet részt, ahonnan már csak 1-1 csapat juthat tovább az országos döntőre, amelyet Budapesten rendeznek április 27-én.