Katasztrófavédelmi verseny a Kazinczy Iskolában

14. alkalommal adott helyet a körzeti katasztrófavédelmi versenynek a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye.

A megmérettetésen 17 csapat vett részt, akiket a megnyitón Dobó Zoltán polgármester, a szervező, Horváth András tű. alezredes és a rendezvény levezetője, Horváthné Dér Erzsébet tanárnő köszöntöttek.

A feladatok közt voltak elméleti kérdések (oltási ismeretek, vészhelyzeti totó), és gyakorlati jellegűek (elsősegélynyújtás, mocsárjárás, gátépítés, buzgár elfogás, szelektív hulladékgyűjtés, tűzoltás eszközei, navigáció) is.

A versenyen nem kisebb volt a tét, mint a megyei döntőbe való bejutás, ahová az első három helyezett kerülhetett. A középiskolások közt első helyen végzett az ajkai „Sugárcső”, a másodikon a sümegi „OBLIVION”, a harmadik pedig a szintén ajkai „Szűzoltók” csapat lett. Az általános iskolások közül a legjobbnak a Kazinczy Iskola tanulói bizonyultak. A legtöbb pontot a „Főnix” szerezte, őket követte az „Atombanda”, majd a „Mammutok” kazinczys csapata. A rendezvény zárásakor a szervezők köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik a lebonyolításban részt vettek. Nem tudták elégszer hangsúlyozni, mennyire fontosak ezek az ismeretek, amelyekről a gyerekek számot adtak, olykor életek is múlhatnak rajta, ezért is kellene komolyabban venni, akár a kötelező iskolai tananyag részévé tenni.