Karácsonyi összejövetelt tartottak a gyengénlátók

Karácsony közeledtével, minden évben ünnepi taggyűlést szervez a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének Tapolca Kistérségi Csoportja, amelyet idén is megtartottak a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében a napokban.


Az esemény igazi fénypontja volt, amikor a Kazinczy általános iskolai tagintézmény kisdiákjai meghatóan szép karácsonyi dalos, verses, jelmezes műsorukat előadták. A műsort követően Gábor Istvánné elnök  köszöntötte a tagságot és az önkormányzat meghívott tisztségviselőit, köztük a város polgármesterét és jegyzőjét. Hangsúlyozta, a csoport ünnepi összejövetele évről-évre arról szól, hogy a gyengénlátók a mindennapok problémáit, nehézségeit egy kicsit maguk mögött hagyva, lelkileg felkészüljenek a kis Jézus születésének ünnepére.

Dobó Zoltán is szólt a megjelentekhez, arról beszélt, hogy az év folyamán a város erejéhez mérten igyekezett támogatni a vakok és gyengénlátók szervezetének helyi csoportját, amely a polgármester szerint,  egy kifejezetten jól működő tapolcai szervezet  . – A csoport számára idén is ingyenes terembérlést, működési támogatást és kisbuszos utaztatást biztosított a város.  Amit adtunk önöknek a 2018-as esztendőben, azt 2019-ben is megadjuk – ígérte Dobó Zoltán. /tl/