Karácsonyi dallamok a könyvtárban

A Windsingers együttes volt a városi könyvtár vendége a második adventi gyertya meggyújtását követő hétfőn.

A fiatal csapat amennyire ismeretlen volt a hallgatóság számára, oly hamar a szívükbe zárták a fellépőket, hiszen énekhangjukkal, vidámságukkal, bájukkal pillanatok alatt levették a lábáról a közönséget.

A fiatal csapat amennyire ismeretlen volt a hallgatóság számára, oly hamar a szívükbe zárták a fellépőket, hiszen énekhangjukkal, vidámságukkal, bájukkal pillanatok alatt levették a lábáról a közönséget. A Windsingers  fő vonala a jazz mellett egy napjainkban népszerű zenei stílus, az a capella. A kifejezést manapság a hangszerkíséret nélküli előadásokra, vokális zenére szokták használni. Az együttest két fiú és három lány énekes alkotja, ők főként budapesti kötődésűek, 2011 óta játszanak együtt. A koncert során karácsonyi dalokat hallhattunk tőlük, melyek közt szerepeltek külföldi és magyar számok egyaránt. Mint elárulták, anyanyelvükön jobban szeretnek énekelni, az elhangzottak közt szerepelt a Mennyből az angyal, a Mostan kinyílt egy szép rózsavirág, valamint a Karácsonynak éjszakáján. Az angol dalszöveggel rendelkezők közül felcsendültek olyan népszerű és közismert nóták, mint a Jingle bells, a Last Christmas vagy a Let is snow. A délután során többször is utaltak az együttes tagjai arra, hogy vehetünk méregdrága ajándékokat, díszíthetjük már október végén házunkat, karácsony lényege, fő üzenete és szépsége a Csendes éjben, és a szeretteinkkel eltöltött tartalmas időben, meghitt pillanatokban rejlik. Miután az előadás végeztével a jelenlévők visszatapsolták az énekeseket, búcsúzóul még egy dalt játszva kívántak boldog karácsonyt mindenkinek. Décsey Sándor, könyvtárigazgató a város borával köszönte meg, hogy eljöttek hozzánk, és igazi ünnepi, adventi hangulatot varázsoltak nekünk.

Miután az előadás végeztével a jelenlévők visszatapsolták az énekeseket, búcsúzóul még egy dalt játszva kívántak boldog karácsonyt mindenkinek.