Jubilált és megújult a városi Föld napja verseny

Három korcsoportban, huszonhét tapolcai iskolai csapat mérte össze tudását az idén jubiláló városi Föld napja környezet és természetvédelmi vetélkedőn. Az április 25-én, a Tamási Áron Művelődési Központban zajló verseny  újításként a fiatalok internetes és “okostelefonos ismereteit”, érdeklődését is kiaknázta.

A versenyre nevezett három fős csapatokat Szóvári Adél a Veszprémi Szakképzési Centrum  Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája igazgatója köszöntötte, aki tárgyjutalmak átadásával is megköszönte a korábbi években a legtöbb tanulóval felvonuló tapolcai tanintézmények munkáját.

A sikeres logó  névadó csapat

A versenyen külön korcsoportban mérték össze természettudományos, környezetvédelmi ismereteiket az ötödik-hatodik, a hetedik-nyolcadik és a kilencedik-tizedik osztályos csapatok.

 

Az 5-6. osztályosok kategóriájában végül a Batsányi tagintézmény diákjai, Varga Emma, Illés Hunor és Koleszár Bíborka nyerte meg a versenyt. A második és a harmadik helyre egyaránt két-két csapat tartott igényt. Második helyet a Kulcsár Dorottya, Hoffmann Sára, Molnár Vivien csapattagokkal felálló batsányis tanulók és a Nagyboldogasszony diákjai, Tüske Bence, Werner Dénes és Magáriusz Gergő szerzett a kategóriában. A harmadik helyen fejezte be a versenyt Tóth Zsombor, Molnár Bálint, Tóth Csongor a Batsányi és Sabján Olivér, Németh-Bende Szabolcs a Nagyboldogasszony iskola tanulói.

A 7-8. osztályosoknál szintén batsányis győzelem született, az első helyet Vers Lili, Mohos Bence és Kelemen Viktória szerezte meg. A kategória 2. és 3. helyére egyaránt a Nagyboldogasszony iskola csapatai futottak be. Hederics Eszter, Pável Armand, Perger Szilárd, továbbá Takács Fanni, Pál Barnabás, Horváth Ferenc voltak a két csapat szép helyezést elérő tagjai. A 9-10. osztályos tagokkal felvonuló csapatok között, idén a Széchenyi középiskola végzett az élen, Bereczki Ákos, Borbély Máté és Kondor Zsolt felállásban. Második lett a Batsányi János Gimnázium három tanulója, Neszler Dáriusz, Sipos Ákos és Szi-Miklós Karolina. A kategória harmadik helyére a Papp Bence Máté, Merse Réka és Sulyok Máté széchenyis trió zárkózott fel.

A város önkormányzata mellett, számos intézmény és magáncég is támogatta az idei városi Föld napja verseny színvonalas megrendezését. /tl/