Itthon is sikert aratott

Kovács Melinda – Fazekas Csaba elismert tapolcai rendező. Első filmje, a Boldog születésnapot tapolcai bemutatója életre szóló élmény marad számára – mondta a városi moziban tartott közönségtalálkozóján.
A tíz évvel ez előtti élmények a mai napig élénken élnek emlékezetében. A mostani közönségtalálkozó apropóját újabb filmje, a Swing adta. A decemberben mozikba került nagyjátékfilm hatalmas sikert aratott országszerte, Tapolcán december és január hónapban több mint ötszázan nézték meg a parádés szereposztású zenés filmet. Négy éven át tartottak az előkészületek, a forgatókönyvet Szigligeten írta nyaralójukban. Majd miután minden szerencsésen alakult és megvolt a film csaknem félmilliárdos költségvetése is, állhatott neki a forgatásnak. Alapvető célja az volt, hogy egy szerethető zenés filmet alkosson. Bár sokan női filmként tartják számon, de azért férfiak is megnézik, elkísérve párjukat – mondta Csaba. Azt szerette volna a három főszereplő életén keresztül bemutatni, hogy minden gödörből ki lehet kerülni, soha nem késő újrakezdeni.
Ezt az üzenetet olyan kiváló színészek segítségével juttatja el a nézőkhöz, mint Törőcsik Mari, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska és Kulka János. A beszélgetéssé alakult közönségtalálkozón többekről kiderült, hogy nem először látják a filmet és minden alkalommal újdonságokat tudnak felfedezni benne. A helyi mozirajongókon kívül családtagok, barátok, szomszédok és egykori tanárok is eljöttek gratulálni a tapolcai filmrendezőnek, aki reményét fejezte ki, hogy következő filmjére – amely remélhetőleg szintén zenés alkotás lesz – nem kell tíz évet várni