Ittasan vezetett és egy nyílpuska volt autójában

Ittas járművezetés miatt büntetőeljárás, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult egy 63 éves német állampolgár ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai alapján a tapolcai járőrök 2019. április 7-én 13 óra körül igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 63 éves német állampolgárt. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök a jármű átvizsgálásakor a gépkocsi hátsó ülésén egy nyílpuskát találtak a hozzá tartozó eszközökkel együtt.

A járőrök a férfit további mintavétel céljából előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra és ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt pedig szabálysértési feljelentéssel éltek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.