Ismét Kölyök- Dixie

Két remek, lendületes, szórakoztató koncertet adott diákoknak a Happy Dixieland Band – Hévíz zenekar december elsején. A tavasszal hasonló fellépésük volt Tapolca két oktatási intézményben is. 

Előbb Keszthelyen a Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, majd a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium növendékei előtt lépett fel a csapat, a kifejezetten gyerekek számára összeállított repertoárral, programmal, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jöhetett létre. A diákok azon túl, hogy mindkét helyszínen kifejezetten jól szórakoztak, megismerkedhettek a jazz zene gyökereivel, kialakulásával, a dixieland és a swing aranykorával.

Az ifjú közönség, a zenei mellett vizuális élményekkel is gazdagodott, egyrészt a Happy Dixieland Band korhű öltözékének, arculatának, másrészt a zene-számok között hallható, lát-ható prezentációnak köszönhetően. Az együttes vezetője, Babos Lajos zenetörténeti sétára invitálta a lelkes hallgatóságot, amelynek során megidézték a műfaj egyik legnagyobb alakja, Louis Armstrong szellemét is. A zenekar a magyar könnyűzenei örökség ápolását is feladatának tekinti, így repertoárjukban helyet kap a nosztalgia, magyar nyelvű örökzöld dallamokkal.

Nem mellékes, hogy a dixei-formációt kiváló zene-pedagógusok alkotják: Babos Lajos (klarinét), Szerdahelyi Károly (bendzsó, ének), Lakossy Tamás (trombita), Piller Balázs (zongora), Schmidt János (nagy-bőgő, ének), Tóth Péter (dob), Varga Endre (szaxofon, fuvola). Ők egyénen-ként és csapatban is garanciát nyújtanak ahhoz, hogy a felhőtlen szórakozást biztosító, ugyanakkor ismeretekben gazdag előadás utat találjon a gyerekek felé.

Képek: Sümeg

Képek: Keszthely

Videó: Sümeg

Videó: Keszthely