Ismét helyi alapanyagokból alkotott a kreatív szakácshölgy

Helyi  őstermelők által megtermelt alapanyagokból állította össze legújabb  ételkölteményét Szarka Zsófi a péntek délelőtti piacnapon.

A Piacmustra névre keresztelt rendezvénysorozat a tapolcai piaccsarnokot és az ott kapható, a környékben megtermelt húsok, zöldségek, gyümölcsök és egyéb hozzávalók népszerűsítését tűzte ki célul az elmúlt időszakban. Zsófi újabb alkotása, a „mustban pácolt sült csirkemell rozmaringgal és szilvás bulgursalátával”  egytálétel gyakorlatilag nevében hordozta az összetevőket és az ízeket egyaránt.

Ahogy az a megelőző Piacmustrákon is történt, helyben, a piaccsarnok árusaitól szerezte be a hozzávalókat Zsófi, majd a Tapolcai Televízió kamerái előtt, élőben készítette el a szóban forgó ételt.

Az egészséges  finomságot most is bárki megkóstolhatta aki arra járt és nyitott volt a “hurka-kolbász-lángos-oldalas népszerű piaci négyesfogatától”  erősen elütő  ízvilágra. /tl/