Iskola rendőre a szülői értekezleten

Monostorapáti körzeti megbízottja szülői értekezlet keretében tartott bűn- és baleset-megelőzési előadást a szülőknek.

Molnár Tibor rendőr főtörzszászlós, Monostorapáti település körzeti megbízottja Nagy Pál helyi polgárőr közreműködésével 2018. október 8-án délután a Művészetek Völgye Általános Iskola felső tagozatos diákjainak szülei részére, másnap pedig az alsó tagozatos gyerekek szüleinek tartott tájékoztatást a drogok, a kábító hatású anyagok veszélyeiről, a függőség kialakulásáról és a megelőzési lehetőségekről. Felhívta a figyelmet az új pszichoaktív anyagok használatának egészségügyi kockázataira, valamint az ezzel kapcsolatos jogszabályváltozásokra.

Az előadó az internet-használattal kapcsolatos előnyökre, veszélyekre, az adathalászat és az internetes csalások megelőzésének lehetőségeire is figyelmeztette a megjelenteket. Ezeken túlmenően felhívta a szülők figyelmét a közösségi oldalon önként közzétett adatokkal való visszaélés veszélyeire, a fiatalok internet használatának szükség szerinti kontroll alatt tartásának fontosságára.

Ezenkívül kérte a szülőket, hogy beszélgessenek otthon gyerekeikkel a szabályos közlekedésről. Hangsúlyozzák, hogy az úttesten való biztonságos áthaladáshoz lehetőleg keressenek egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet („zebrát”), és ott is lehetőleg nagyobb csoporttal, felnőttekkel együtt lépjenek le az úttestre. Ha a közelben nincs „zebra”, akkor az útkereszteződésben, mindig felnőtt segítségével menjenek át a túloldalra. Fontos elmagyarázni nekik, ha tömegközlekedési eszközzel utaznak és nincs ülőhely, mindig kapaszkodjanak, hogy az esetleges hirtelen fékezéskor el ne essenek. Szó esett a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályairól is, valamint a korai sötétedés okozta veszélyekről, a látni és látszani elv betartásáról.

Az előadás végén az iskola rendőrének elérhetőségéről mindenki tájékoztatást kapott, bizalommal fordulhatnak hozzá tanárok, diákok és a szülők is egyaránt.