Indulhat a gimnázium felújítása

Néhány héten belül megkezdődhet a Batsányi János Gimnázium és Kollégium energetikai felújítása, miután ma délelőtt aláírták a vonatkozó szerződést a felek.

Az önkormányzat nevében Dobó Zoltán polgármester, a kivitelező cég nevében Szencz Lajos ügyvezető igazgató látta el kézjegyével a beruházás megkezdéséhez szükséges dokumentumokat dr. Németh Mária Anita jegyző és az intézmény vezetője, Varga Tiborné jelenlétében a városházán. A polgármester külön hangsúlyozta, hogy bár nem a város működteti, tartja fenn, mégis kiemelten fontos Tapolca számára a gimnázium. Ezt az is alátámasztja, hogy a pályázaton nyert 289 milliós kerethez még 90 millió forint saját erővel járul hozzá a tapolcai önkormányzat. Szencz Lajos elmondta, a mostani fejlesztés a homlokzati nyílászárók cseréjét és a lapos tető szigetelését, valamint a fűtés korszerűsítését foglalja magába. A munkálatok befejezési határideje az idei év vége, ám az ügyvezető bízik abban, hogy már ennél előbb megtörténhet az átadás.
Varga Tiborné köszöntet mondott a tapolcai önkormányzatnak a gimnázium érdekében tett erőfeszítésekért, s egyben azt is jelezte, hogy az intézménybe az idén rekordszámú jelentkezést regisztráltak.