Időseket köszöntöttek Diszelben

Régi hagyomány már a diszeli városrészben a szépkorúak köszöntése, amelyet a napokban rendeztek meg a Csobánc művelődési házban.

Az idősek tiszteletére, Bakos György képviselő rövid köszöntője után, Dobó Zoltán hívta fel a figyelmet beszédében. Úgy fogalmazott, fontos, hogy egy közösség mennyire becsüli meg a korosabb, tapasztaltabb embereket, s mennyire hallgatja meg tanácsaikat. – Éppen emiatt hoztam létre két évvel ezelőtt az “Idősek tanácsát” Tapolcán, ahol meghallgatom tanácsaikat, hogy azokat beépíthessük a városi döntésekbe – hangsúlyozta a polgármester. Egyben kifejezte reményét, hogy a diszeli közösség hosszú távon megtartja erejét és akár évtizedek múltán is lesz a mostanihoz hasonló esemény, ahol a szépkorúakat ünneplik.
Bakos György, a településrész önkormányzati képviselője külön köszöntötte a legidősebb hölgyet és urat is, név szerint Szarka Lászlónét és Mohos Józsefet.

A rendezvényen színvonalas műsorral működött közre a Barackvirág óvoda, a Batsányi Táncegyüttes és a Csobánc népdalkör, majd Varga Árpád biztosította a zenét.