Idősek szép ünnepe

A hétvégén rendezte meg a Megbecsülés Idősek Otthona az immár hagyományos lakó-hozzátartozó-dolgozó találkozót.

idosotthon_16aaa

A tizenegy esztendővel ez-előtt megnyitott intézmény szépkorú lakóit, a meghívott vendégeket, a résztvevőket a tetőtéri nagyteremben először Nagy Judit igazgató üdvözölte.

idosotthon_06aaa

Köszöntőjében kiemelte, meg kell becsülni az időseket, támogatni, segíteni kell őket mindazért, amit értünk tettek, s figyelembe kell venni iránymutatásukat. Majd Dobó Zoltán beszélt arról, hogy az idősek meg-becsülése, ápolása társadalmi feladat, amely egyúttal sajátos fokmérője is az adott közösségnek. Fontos, hogy miként bánunk a szépkorúakkal, s az is, hogy kik és milyen módon ápolják, segítik őket, utalt az otthon lelkiismeretes dolgozóira.

idosotthon_09aaa

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy az előttünk járó generáció tapasztalatait muszáj használni ahhoz, hogy az utánuk következő méltó módon folytathassa azt, amit az elődök meg-kezdtek.

idosotthon_17aaa

Az ünnepség további részében Molnár Csaba Bertalan református lelkész fejtette ki gondolatait.
A program immár kötetlenebb felében szórakoztató műsort láthattak az otthon lakói és vendégei. Felléptek és osztatlan sikert arattak a Tördemic Néptáncegyüttes tehetséges ifjú táncosai, a Szivárvány Óvoda aranyos ovisai, az intézmény dolgozói, és természetesen, a korábbi gyakorlatot folytatva az otthon lakói is.