Idén is újítanak belvárosi épülethomlokzatot

Idén is folytatódik a belvárosi épülethomlokzatok felújítása, tudtuk meg Tapolca polgármesterétől.

Az egyik legszebb belvárosi épület homlokzata tavaly újult meg.  A polgármester folytatást ígér

Dobó Zoltán elmondta, hogy legalább két épület külső felületét szeretnék megújítani, természetesen most is külső forrásból.
Van már elképzelés a felújítandó helyszínekre, így az engedélyeztetés és a szükséges pénzeszközök előteremtése hárul feladatként az önkormányzatra ezen a téren.
– A városkép megszépítése mellett az is jó hír, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytattunk a katonai hagyományőrző, vállalkozó, Vitárius Györggyel, aki majdnem egész évben működő haditechnikai látogatóközpont kialakítását tervezi a volt honvédségi területen. Ha az elképzelés valóra válik, akkor egy új, minden bizonnyal sokakat vonzó programlehetőséggel gyarapszik a város – tette hozzá Dobó Zoltán.
Lapunk két folyamatban lévő ügy kapcsán is érdeklődött.
Mint megtudtuk, a Batsányi János Gimnázium energetikai felújítása kapcsán még nincs konkrét előrelépés, a probléma továbbra is a pályázaton nyert összeg és a fejlesztés mai ára közötti túlzott különbségből adódik. A beruházásra mintegy 270 millió forintot nyert az egyébként állami fenntartásban működő gimnázium, míg a kivitelezésre tett legalacsonyabb árajánlat 410 millió forint volt. A polgármestertől megtudtuk, hogy gyakorlatilag minden környéken elérhető építőipari céggel tárgyaltak már, de az említett 410 milliós ajánlat alatt senki nem vállalta a felújítást. Így az önkormányzat csak abban bízhat, hogy sikerül valamilyen kormányzati lehetőségeket találni a beruházás érdekében. Rákérdeztünk a badacsonylábdihegyi kemping eladására is, amelyet a képviselő-testület a közelmúltban elfogadott. A korábbi üzemeltető a vásárló, akivel jelenleg az adásvételi szerződés részleteiről tárgyal a város vezetése. Amennyiben bármelyik ügyben előrelépés, változás történik, olvasóinkat tájékoztatjuk róla.