Húsvétkor (is) futottak

Százhetvenhét résztvevő indult az idei locsolófutáson Balatonedericsen. A futók között az idén is ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki két távot is teljesített.


A gyerekek részére megrendezett 850 méteres “nyuszifutást” a 6 évesnél fiatalabb lányok versenyében Gombkötő Kata nyerte, míg a fiúknál Kocsis Máté lett az első. A 7-10 évesek között Kendeh Sára, illetve Vass Kende Patrik szerezte meg az első helyet.
A 2800 méteres locsolófutást a 10-14 éves lányoknál Pálosi Laura, a fiúknál Pruska Dániel nyerte meg. A 15-17 éves leányok versengésében Farkas Réka bizonyult a legjobbnak, a fiúk között Samu Vajk. A 18-40 éves nőknél Patay Mária ért elsőként célba, a férfiaknál Ódor József. A 41-60 éves hölgyek mezőnyében Kulka Eszter, a férfiaknál Szijjártó Péter lett az első.
A 9,2 kilométeres futást a 18-40 éves nőknél Márton Petra nyerte meg, a férfimezőnyben dr. Takács Dávid volt a legjobb. A 41-60 éves nők között dr. Benedek Karolina szerezte meg a győzelmet, a férfiak versenyét Major Gábor nyerte. A 60 fölötti férfiak között Szám Lajos győzött.