Hiába van nyár, megkezdődött a tanév

Szeptember másodikán megkezdődött a 2019/2020-as tanév.
Ekkor tartották a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola tanévnyitó ünnepségeit is.

Immár hagyományosan reggel háromnegyed nyolckor a Kazinczy Ferenc Tagintézményben, negyedórával később a Batsányi János Tagintézményben, háromnegyed kilenckor pedig a Bárdos Lajos Székhelyintézményben sorakoztak fel intézményük udvarán a diákok, pedagógusok.


A gyerekeket, pedagógusokat, szülőket, hozzátartozókat a Kazinczyban előbb Bodor Tamás tagintézmény-vezető, a Bárdosban Gál Attila intézményvezető-helyettes köszöntötte, majd mindkét helyszínen, egy órányi eltéréssel Bajner Imre igazgató mondott beszédet. – Úgy tűnik, a természet nem hajlandó tudomást venni a naptárról és most július közepének megfelelő időjárás van. Bizonyára közületek is sokan vannak, akik még tegnap is strandolással töltötték az időt, s ma is meleg van, a napi középhőmérséklet 10 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásosat. Mindez különösen nehézzé teszi ezt a napot, hiszen tény, könnyebb elindulni egy borongós őszi reggelen az iskolába, mint ebben a verőfényben. De minden külső körülmény ellenére a mai napon megszólalt a csengő, elkezdődött a tanév, amelyet remélem kipihenten, egészségesen és jókedvvel vártok – mondta a gyereknek mindkét helyszínen Bajner Imre. Annyit kért tőlük, hogy mindenki tegye meg azt, ami tőle telik, így az év végén is elégedett lehet gyerek, szülő és pedagógus. Beszédében kiemelte a nyár folyamán elvégzett karbantartási munkákat, amelyeknek köszönhetően idén is biztonságos, higiénikus környezetben folytatódhat az oktatás. Külön köszöntötte a legkisebbeket is, akik már a pár nappal ezelőtti gólyatáborokban megismerkedtek leendő iskolájukkal és tanítóikkal. – Most már tényleg elmondhatjátok magatokról, hogy iskolások vagytok – fordult az elsősökhöz, akik a szokásokhoz híven ezúttal átvehették a “varázsceruzákat”.

A Kazinczy Tagintézményben a két első osztályban összesen 30 tanuló, a Bárdos Székhelyintézményben a két első osztályban 48 gyerek kezdi meg általános iskolai tanulmányait.  A Kazinczyban Bodor Tamás arra hívta fel a gyerekek és szüleik figyelmét, hogy a szeptember 13-án családi napot tartanak az intézményben.

További képek: Kazinczy —  Bárdos