Hatvan év szeretetben

1955. április 11-én fogadtak örök hűséget egymásnak Török N. Imre és Gyenge Erzsébet monostorapáti lakosok. E jeles évforduló alkalmával, népes családjuk körében ünnepeltek.

gyemant

Takács Péter polgármester tájékoztatása szerint a 60 éves házasokat három gyermekük, öt unokájuk és hét dédunokájuk köszöntötte. A „gyémántlakodalom” alkalmával a Monostorapáti római katolikus templomban szentmise keretében is megemlékeztek az együtt töltött hatvan évről. – Amikor Imre bácsi és Bözsi néni mesélt a család által titokban szervezett köszöntésről kiemelték, hogy nagy öröm volt számukra az, hogy Egyed Péterné, Bözsike néni orgonált nekik úgy, mint hatvan évvel ezelőtt, hiszen ő is akkor kezdte a kántori munkáját.
Szinte kérdezni sem kellett e két kedves embert. Meséltek életükről, a régi hagyományokról, szokásokról a hatvan év alatt együtt megélt békességről és szeretetről.
Az emlékezetes nap óta 60 esztendő telt el. Akkor nem gondoltak arra, hogy 60 év ilyen hamar elrepül, hogy 60 év után együtt, egymás kezét fogva ünnepelik meg gyémántlakodalmukat. Együtt a házasság első boldog éveiben, együtt örömben, bajban, együtt virradatban, alkonyatban, tavaszban és őszben, együtt, mindig együtt, küzdelmes, boldog hatvan éven át! Visszaemlékezve érzik igazán, mennyi mindenen segítette át őket a türelem, az egymás iránti megértés, szeretet, féltő aggodalom. Imre bácsi és Bözsi néni elégedettek lehetnek, mert utódaikban maradandó emléket állítottak maguknak. Gyermekeik, unokáik és dédunokáik előtt ragyogó példaként áll a szeretetük és odaadásuk.