Harminchat új lakás

Nyílt napra várják az érdeklődőket szombaton 9 és 12 óra között a Május 1. utca 4. szám alatti építkezés helyszínén. A munkálatok jól haladnak, s ezt most bárki megtekintheti.

Kedden Dobó Zoltán is járt a harminchat lakással tervezett ingatlannál, őt a beruházó cég egyik tulajdonosa, Soós Attila kísérte körbe. A polgármester úgy fogalmazott, hogy több szempontól is örömteli ez a fejlesztés. Egyrészt eltűnik végre egy csúnya tájseb, másrészt itt sok család találhat majd otthonra.

– Nem beszélve arról, hogy szép, esztétikus kivitelezést láthatunk, a lakások pedig napjaink minden elvárásának megfelelnek. Az európai színvonalú látványhoz természetesen korszerű, energiahatékony technológia párosul, ráadásul a városban mutatkozó lakáshiány tekintetében is előre léphetünk – tette hozzá.
Az előzményekről jó tudni, hogy a Május 1. utcában a 2005-ös alapkő-letételnél bemutatott, három egymásba kapcsolt épületszárnyat és az általuk határolt két zárt udvart bemutató terv csak részben valósult meg. Az építkezés a lakáspiac kedvezőtlen alakulása miatt megállt, az akkori beruházó nem tudta teljesíteni terveit, csak a “C” épületet adták át, a “B” épület félbemaradt, az “A”-nak neki sem álltak. Tizenhárom évet kellett arra várni, hogy megjelenjen a piacon két tőkeerős cég, amelynek vezetői a városban mutatkozó lakáshiányra alapozva lehetőséget láttak a projekt újragondolásában. Ezért alakult meg a Csobáncház Kft. a Vektorbau Invest Kft. és a Jánház Kft. együttműködésével, s jelen állás szerint nagy valószínűséggel nem csupán a “B”, hanem az “A” épületet is felépítik.