Harcosok tapolcai akadémiája

Szijártó János

Az elmúlt hetekben önvédelmi harcosok kezdték meg munkájukat Tapolcán a belvárosban, a Szentháromság-szoborral szembeni épületben, az önkormányzat segítségével.

molnargaborek                                                                                                             Fotó: Szijártó János

Erről Molnár Gábor, az akadémia (Tapolcai Farkasok) vezetője tájékoztatta lapunkat a helyszínen. Mint elmondta, tágas terem, kényelmes hely áll rendelkezésükre, konditeremmel, megfelelő kiszolgálóhelyiségekkel a belvárosban. Az önkormányzat támogatásával optimális körülmények között dolgozhatnak a sportolók. – Tavasszal még kialakítjuk itt a fürdőhelyiséget, ami azt jelenti, hogy ezzel minden adott lesz az edzések lebonyolításához, a csapatépítéshez és a versenyzők fejlődéséhez. – A brazil jiu jitsunál lényeges a napi szintű edzés, törekszem is erre, a hely adott hozzá. Ezzel együtt MMA-as csapatunk is elkezdte a működést, illetve új ágazatkánt a Katori Shinto Ryu is, ami egyike a legrégebbi harcművészeti iskolának. Felnőtteknek, gyerekeknek és külön a hölgyeknek is lesz csapata, terveim szerint. Alapvetően igyekszem heti három alkalommal, kedden, csütörtökön, és szombaton Tapolcán edzést tartani, a többi napon haladó társaimra számítok ebben.
Molnár Gábor a létszámra vonatkozó kérdésünkre kifejtette, hogy Sümegen 70-80 fős akadémiát működtet, azaz ehhez viszonyítva Tapolcán ez a szám a minimum. Jelenleg 20 -30 fős gyerekcsoport, a felnőtteknél 8-10 versenyző alkotja a csapatot. A Katori új ágazatként a nulláról indul, ahogy a hölgyek csoportja is. Az MMA-s team pedig 8-10 főből áll. Azaz, van mire építeni, Molnár Gábor bizakodó.
Az idén már két Eb-bronzot szerzett sportembertől azt is megtudtuk, hogy a közelmúltban Budapesten, egy nemzetközi viadalon vettek részt tíz harcossal tizenhét kategóriában. Hangsúlyozta, hogy a tapolcai Geiger Máté nagyon szépen harcolt, megmutatta, hogy ki az úr Közép-Európában, ugyanis megnyerte súlycsoportját és összességében három aranyat hozott el magabiztos szerepléssel.