„Harang csendül, ének zendül, messze zsong a hálaének…”

Karácsony? ”A Karácsony a legnagyobb csoda, Az Isten el nem múló mosolya.”

Ezzel a gondolattal nyitotta meg Molnár Erika Elnök Asszony a Magyar Páneurópa Unió tapolcai szervezetének december 11-én megtartott ünnepélyes összejövetelét. Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták meghívásunkat, s így vendégül láthattuk Zichy Emőke református lelkész Asszonyt és Dr. Csernai Balázs katolikus plébános Urat. Vendégeinkkel az Adventről, a karácsony-várásról, a karácsonyra készülődésről beszélgettünk. Körünkben köszönthettük Kovács Melindát, a Tapolca Városi Televízió Főszerkesztő Asszonyát is. Melinda Wass Albert Karácsonyi versét szavalta el, mellyel megemlékeztünk azokról a társainkról, akik már nem lehettek közöttünk, így Dr. Fehér Károlyné Györgyikéről, a szervezet néhai, örökös tiszteletbeli Elnök Asszonyáról, akire mindenkor mérhetetlen szeretettel és tisztelettel gondolunk.

A továbbiakban Ady Endre Karácsony c. versét hallgattuk meg Szabó Gyula színművész úr előadásában, mely igazán meghitt pillanatokat varázsolt a finom süteményekkel, karácsonyi díszekkel feldíszített ünnepi asztalokon világító gyertyák fényei közé.

Páneurópa összejöv.2014.12.11 003

 

Elnök Asszony elmondta, fontos dolognak tartja, hogy rohanó mindennapjainkban figyeljünk egymásra, segítsük egymást, legyünk toleránsak, türelmesek egymáshoz, és azt kívánja, hogy az adventi gyertyák fényei karácsony után, hétköznapjainkban is kísérjenek el bennünket!

Tagjaink közül is sokan, nagy izgalommal készültek – sok esetben gyermekkorukat idéző – karácsonyi versek, rövid novellák elmondásával. A karácsonyi énekek éneklésébe Ónyi Klára nagy szeretettel segített be. A versek, énekek hallgatásába, a finom sütemények kóstolásába vendégeink is örömmel bekapcsolódtak, mellyel összejövetelünk egy jó hangulatú, meghitt, családias karácsony-várásra sikeredett, melynek végén mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket, boldog újesztendőt kívánva váltunk el egymástól.

Végezetül nagy szeretettel szeretném megköszönni a Tamási Áron Művelődési Központ Igazgatónőjének, Tóth Boglárkának és minden kedves munkatársának, Rédli Károly Ügyvezető Igazgató Úrnak a szervezetünk részére nyújtott segítségüket, és Wass Albert soraival kívánunk számukra jó egészséget, további sok sikert munkájukban és magánéletükben egyaránt!

„Minden ember szépségtenger s mint a tenger csillagszemmel telve vagytok szeretettel…!

Molnár Erika MPUE Tapolcai Szervezetének elnöke, lejegyezte Belényesi Csaba a szervezet titkára