Hadifesztivál idén is

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg tavaly a hadifesztivált az egykori laktanyai, honvédségi területen, Tapolca határában. Az idén is hasonló érdeklődésre számítanak a ren-dezők.

Izgalmas jelenet a tavalyi hadijátékról. Idén sem lesz hiány fegyverropogásban (Fotó: szj.)

Erről a program főszervezője, Vitárius György beszélt minapi találkozásunk alkalmával.
– Július 7-én és 8-án tartjuk az idei rendezvényt Tapolcán az egykori Csobánc laktanya területén. A kapunyitás mindkét napon 10 órakor lesz, a nagy csatajelenetek pedig szombaton és vasárnap is 13 órakor kezdődnek. Az első napon egy afgán-szovjet összecsapást láthatnak az érdeklődők, míg a következőn egy 1945-ös Graz környéki ütközetet. Ezen kívül természetesen a teljes hétvége a látogatók igényeinek kiszolgálásáról szól – hangsúlyozta Vitárius György.
Amint azt megtudtuk, láthatnak a vendégek egyenruházati, felszerelési, fegyverzeti kiállításokat, közelharci bemutatókat, ízelítőt a magyar, a szovjet és a német hadsereg tábori körülményeiről. Lesz francia idegenlégiós kiállítás és börze, surranótárs találkozó, RC autók „futtatása”, military börze, tűzoltók bemutatója, airsoft. Továbbá harcjárművek, fegyverek várják az érdeklődőket ezen a nyári hétvégén, és nem utolsó sorban tankos utazásra is lesz majd lehetősége azoknak, akik erre vágynak.