Gyülekezeti házat avattak Tapolcán

Gyülekezeti házat avatott Tapolcán a HIT Gyülekezete. A szépen felújított, korszerű létesítményt ünnepélyes külsőségek között vették használatba szombaton a gyülekezet tagjai és meghívott vendégeik.

hitgy_33aaa

Mézes András úgy fogalmazott, hogy nagy ünnep számukra ez a nap, hiszen a gyülekezet több mint másfél évtizede van jelen a Halápi úti épületben (az egykori diszkó helyén), és mostanra érett be az összefogás és a kitartó munka gyümölcse. A tapolcai lelkész-pásztor külön kiemelte, hogy az istentisztelet mellett a karitatív tevékenység is helyet kap a szép, új épületben. A város nevében köszöntőt mondó Lévai József alpolgármester üdvözölte a megújult, megszépült épületet, hiszen ezáltal Tapolca is épült, fejlődött. A hit fontosságáról, szerepéről is szólt beszédében, amely szerinte nagyon sok többletet ad minden ember számára. Majd a gyülekezeti ház funkciója kapcsán kifejezett jókívánságaival együtt egy tapolcai emlékplakettet adott át Mézes Andrásnak.

hitgy_57aaa

A rendezvény házigazdája Rónai Egon volt, aki a maga visszafogott, de kellemes stílusával remek hangulatot teremtett. A közönség örömére énekelt Friderika, majd Lugosi Dániel Ali kápráztatta el hallgatóságát virtuóz klarinétjátékával, illetve Csík Benedek és zenekara is remek perceket szerzett minden jelenlévőnek. A hivatalos avatóbeszédet dr. Mészáros István Lászlótól, a Hit Gyülekezet ov. ügyvezető igazgatójától, a Szent Pál Akadémia rektor-helyettesétől hallhatták az érdeklődők.