Gyógyulhat a beteg

Szijártó János – Már a használják a betegek a Tüdőgyógyászati Rehabilitációs Osztály új, pályázati forrásból megépített, felszerelt, berendezett épületét a kórházban.

korhazi

A Tüdőgyógyászati Szak-rendelő és Gondozó, valamint, a Gyermek Pulmonológia így már új helyen, az épület földszintjén várja a betegeket. A szakrendelő a Kisfaludy utca felől, a Fizikoterápia kiskapun át, a Tüdőgyógyászati Rehabilitáció épületének főbejáratán közelíthető meg.
A Tüdőgyógyászati Rehabilitációs Szakrendelő és Gondozó változatlanul a Rendelőintézet második emeletén fogadja betegeit. Sürgős be-utalóval a Rendelőintézet első emeleti hívószámosztó pultjánál kell jelentkezni, a betegirányítás onnan történik a szakrendelésekre. Emellett ki kell emelni, hogy a kórház területén zajló építkezés munkálatai továbbra is folynak, így az egyes rendelések megközelítése fokozott figyelmet, körültekintést igényel. Korábban írtuk, hogy mintegy 2,3 milliárd forintból megvalósuló egészségügyi beruházás kezdődött el a tapolcai kór-házban. A projekt nagy része már elkészült, működik. A fejlesztés tüdőgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs szolgáltatásokat célzott meg, pályázati támogatással. Ennek köszönhetően bővülnek, bővültek a diagnosztikai és terápiás lehetőségek egy kardiológiai-pulmonológiai fitness vizsgálóval és kezelő edzőteremmel.
A gyógytorna géppark és ergoterápiás eszköztár szintén a gyógyulást szolgálja, ahogy a rehabilitáció tartalmi része is.