Gyermekvédelmi ügyekben tanácskoztak

Szakmai tanácskozásra gyűltek össze a  család- és gyermekjóléti központ munkatársai, szakemberei  kedden, a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében.

Többek között a  jelzőrendszeri tagoktól érkező,  leggyakrabban előforduló problémákat  vetették fel és elemezték az idei  tanácskozás résztvevői.
Bögös Rita Zsuzsanna: “Örvendetes, hogy a korábbinál is több beszámoló érkezett a munkatársaktól”

A szakmai tanácskozás célja, mint azt bevezetőjében Bögös Rita Zsuzsanna a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család- és Gyermekjóléti Központjának intézményegység vezetője elmondta, hogy a gyermekjóléti szolgálatok területén működő jelzőrendszer hálózat tagjainak előzetesen bekért és beküldött írásos beszámolói alapján értékeljék a települések gyermekvédelmi helyzetét, illetve megfogalmazzanak esetleges fejlesztési irányokat. Számos fontos témát érintett a rendezvény, hiszen értékelte a szervezet a tavalyi év feladatellátását, tapasztalatait,  de egy, a terület dolgozói számára tanulságos eset, mint esettanulmány feldolgozása is a jövőbeni munkavégzés minőségi javítását célozta. Elhangzott, az idei évben a jelzőrendszeri tagoktól a korábbinál is több beszámoló érkezett, amelyekből célzottan a leggyakrabban előforduló problémákat emelték ki és elemezték a tanácskozás résztvevői. /tl/