Gyermeknap sok vízzel és játékkal

Szombaton rendezték meg a hagyományos tapolcai gyermeknapot, amelyet ezúttal nem az Egry utca parkban, hanem az előtte héten megnyitott városi strandon bonyolítottak le a szervezők.


A helyszínen Dobó Zoltán elmondta, hogy a korábbra tervezett programot a hideg idő meghiúsította, így a tanév befejezése utáni hétvégét célozták meg, s mint utólag kiderült, jól döntöttek. Sokan használták ki az ingyenes belépést ezen a napon, s az egészen biztos, hogy a gyerekek jól érezték magukat.
– Egyik célunk az volt, hogy népszerűsítsük a strandot, de arra is törekedtünk, hogy olyan helyszínt biztosítsunk a rendezvénynek, ami az újdonság erejével hat. Szép, kulturált környezet vár mindenkit, van árnyék, napsütés, víz, ingyenes csúszdázási lehetőség. A legkisebbek szemmel láthatóan nagyon jól érzik magukat. A vendéglátás szempontjából is nagyon felkészültünk, a hatalmas italválaszték mellett lehet pizzázni, lángosozni, gíroszt, hamburgert fogyasztani. A gyermeknap szervezését egyébként összehangolt munka előzte meg, amelyben részt vett a Tapolca Kft. a Városgazdálkodási Kft., a Tapolcai Diák- és Közétkeztető Kft., valamint a város önkormányzata – hangsúlyozta a tapolcai polgármester.
A gyerekeket a remek helyszín mellett jó programok is várták, többek között fanyüvő családi játékpark, légvár, falmászás, Fabula sátorbábszínház, zenélt a Zajongó zenekar, műsort adtak a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola tagintézményei, s fellépett a Tapolcai Mazsorett és Zászlóforgató csoport.

Képgaléria ITT