Gyászol Tapolca

Gyászol Tapolca a vívóolimpikon  mai (2017.12.30.) tragikus halála miatt. Dobó Zoltán polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a gyász miatt elmarad a szilveszteri utcabál és a hagyományos újévi köszöntő is. Nem marad el viszont a 31-én esedékes hagyományos futóverseny és a tóúszás sem. Természetesen karnevál, zene nem lesz, a két sporteseményt a kiváló vívó búcsúztatásaként rendezik meg, mondta a polgármester. Egyben azt is közölte, hogy a futóverseny résztvevői gyászszalaggal teszik meg a távot, a program pedig a jövőben emlék futóversenyként Szalay Gyöngyi  nevét viseli majd.  A város ezzel is tiszteleg az olimpikon előtt.

Ma este Tapolcán a Deák Ferenc utcában, az olimpikonok emléktáblájánál csendes gyertyagyújtással emlékeztek Gyöngyire Fotó: Kovács Melinda

Mint azt ma délután Facebook oldalunkon írtuk ( ITT )  elhunyt Szalay Gyöngyi. Két újraélesztés után szállították a veszprémi kórházba az olimpiai bronzérmes sportolót, a Balaton Vívóklub alapító-vezetőjét, korábbi önkormányzati képviselőt, volt alpolgármestert. Az olimpikon a mai kolbásztöltő verseny díjkiosztóján lett rosszul. A helyszínen Rig Lajos országgyűlési képviselő élesztette újra, majd a mentőautóban még egy alkalommal újra élesztették, ám ez sem segített rajta. Tapolca gyászol.

Egy kép Gyöngyiről 2004-ből, amikor Tapolca alpolgármestere volt  Fotó: szj.